Aluevaalit 2022

Haluan antaa vahvan terveystaloudellisen osaamiseni hyvinvointialueen käyttöön. Olen viimeisen kolmentoista vuoden aikana ollut vahvasti Iisalmen kuntapäätöksenteossa sekä viimeiset vuodet työskennellyt erikoissairaanhoidon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisen parissa. Vuoden 2021 olen työskennellyt vahvasti Pohjois-Savon hyvinvointialueen valmistelussa. Pohjois-Savon hyvinvointialue voi parhaimmillaan olla Suomen paras hyvinvointialue ja tähän meidän on yhdessä pyrittävä.

Ehdokasnumeroni aluevaaleissa on 524.

Aluevaalit käydään Suomessa 23.1.2022. Ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään 12.–18.1.2022 ja ulkomailla 12.–15.1.2022. Muista käyttää äänioikeuttasi, äänestysaika on rajallinen.

Alla olen luetellut tärkeimmät teemani ja ajatukseni talven 2022 aluevaaleja ajatellen. Haluan olla mukana seuraavanlaisen hyvinvointialueen kehittämisessä.

chart

Tiedolla eteenpäin

Nykyiset sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmät tuottavat valtavasti tietoa, jota ei vielä kyetä täysimääräisesti käyttämään hyödyksi. Pohjois-Savossa (kuin muualla maassakin) on otettava vahva etunoja tiedolla johtamisessa ja tiedon hyödyntämisessä. Vain oikea-aikaisella tiedolla kykenemme reagoimaan sosiaali- ja terveydenhuollon haasteisiin ja vastaamaan nykyajan tarpeisiin.

Järjestelmät pursuavat tietoa – se pitää tosin kaivaa sieltä ulos!

mouse

Etä- ja mobiilipalvelut väestön tukena

Väljästi asutuille alueille tulee laajentaa kotisairaalatoimintaa ja kotiin vietävän kuntoutusta oikein kohdennetuilla etäpalveluilla. Toimivilla ja tarkoituksenmukaisilla etä- ja mobiilipalveluilla voidaan tukea väestön toimintakykyä koko Pohjois-Savossa ja näin ollen etä- ja mobiilipalvelut tulee juurruttaa osaksi olemaa palveluvalikoimaa.

Etä- ja mobiilipalvelut ovat jo tätä päivää ja varsinkin tulevaisuutta – kun ne otetaan oikein käyttöön!

speaker

Mielen ongelmat on tehty ratkaistaviksi

Pohjoissavolaiset mielet ovat valitettavasti kansallisesti verrattuna sairaita. Mielenterveys- ja päihdeongelmat ovat saatava kuriin ja ihmisten mielet vähän kerrassaan parannettua. Onneksemme viime vuoden puolella käynnistyi Pohjois-Savossa Mieliteko-kehitysohjelma, jonka tavoitteena on lisätä mielen hyvinvointia sekä vähentää päihteiden käyttöä. Pohjois-Savon suunta on siis kohti terveempää tulevaisuutta.

Panostamalla pitkäjänteisest mielenterveys- ja päihdeongelmien ratkaisemiseen, on terveempi tulevaisuus täysin saavutettavissa!

like

Toimiva palveluverkosto

Koko hyvinvointialueen palveluiden tuottamisen lähtökohdaksi tulee ottaa niiden toimivuus sekä tarkoituksenmukaisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että hoitopolut hiotaan perustasolta erikoistasolle kuntoon ja palveluiden tuottamisessa huomioidaan tämän kustannusvaikuttavuus.

Perus- ja erikoistason integraation toteutuessa takaamme toimivan palveluverkoston järkevään hintaan koko maakunnan alueella!

Keskustatunnus-2020-ilman-taustaa-musta-300x300Ehdolla olen keskustan riveissä – luonnollisesti.

Myös keskusta on julkaissut oman aluevaaliohjelmansa. Yhteiseen ohjelmaamme voit tutustua keskustan sivuilta.