Kuntavaalit 2017

Haluan olla tekemässä Uutta Iisalmea, joka kehittyy ja kehittää Ylä-Savoa yhdessä muiden kuntien ja näiden asukkaiden kanssa. Kahdeksan vuoden aikana olen huomannut, kuinka alueellisen yhteistyön merkitys vain vahvistuu, mutta tätä ei käytännössä kuitenkaan tarpeeksi huomioida. Juhlapuheissa tästä kyllä puhutaan!

Alla olen luetellut tärkeimmät teemani ja ajatuskeni tulevaisuuden kuntavaaleja – ja Iisalmea koskien. Haluan olla tekemässä seuraavanlaista Iisalmea jatkossakin.group-of-people-in-a-formation.png

Uusi Iisalmi

Iisalmea on ravisteltava rohkeasti! Uudistettu organisaatio ja strategiatyö vaativat rohkeita avauksia, jotka katsovat tulevaisuuteen. Iisalmi on kaupunkina hoitanut edunvalvontaa ja elinkeinoelämän asioita aivan liian verkkaisesti ja tähän on puututtava aktiivisella otteella. Julkisuuskuva on kiillotettava mallikkaaksi.

Nyt on aika kääntää uusi lehti Iisalmen historiassa ja uudistaa Iisalmea. Uusi Iisalmi on rohkeutta uudistua!

college-graduation.png

Kasvattava kaupunki

Iisalmessa on oltava tulevaisuudessakin mahdollista kouluttautua aina esikoulusta korkeakouluun saakka. Laadukas kouluverkosto ja yhteistyö korkea-asteen toimijoiden kanssa mahdollistavat sen, että iisalmelainen nuori voi kouluttautua kotiseudullaan. Harva palaa maailmalta kotiseudulleen sieltä, missä on jatkokoulutuksensa saanut. Kouluverkkoselvitys on aloitettava viipymättä.

Kaupungin on tuettava voimakkaammin kylien toimintaa ja yhteisöllisyyttä kaava-alueen ulkopuolella.

swimming.png

Uimahalli ja infra kuntoon

Meillä on Iisalmessa hyväksi koetut vapaa-ajan palvelut, joita tulee kehittää. Kauan puhuttu uimahallin remontti tulee saada tehdyksi. Uimahallin kohdalla on hyvä muistaa, että se palvelee myös naapureitamme, ja Rutakon mummo saattaa jäädä uinnin jälkeen ostoksille Iisalmeen. Iisalmen kehittäminen tulee nähdä kokonaisuutena.

Kaupunkimme rakennuskanta on jäänyt jälkeen kehityksestä. Meillä on ”hukkaneliöitä” ja vanhenevia rakennuksia, joista tulee päästä eroon korjaamalla tai purkamalla. Ei meidän tuulimyllyjä kannata lämmittää, vaan kohdistaa resurssit tiloihin ja rakennuksiin, joita me aidosti tarvitsemme.

dumbbell.png

Vireä Iisalmi järjestöjen avulla

Huolenpitoa vauvasta vaariin myös järjestötasolla? Kaupungin ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Järjestöissä on voimaa, kun vain näytöille ja tekemiselle annetaan mahdollisuus. Kaupungin tulee tukea järjestöjä ja tarjota näille parempia yhteistoiminnan mahdollisuuksia ympäri pitäjän. Miksi esimerkiksi senioreita liikuttava yhdistys ei voisi tehdä vahvemmin yhteistyötä perheistä huolehtivan yhdistyksen kanssa?